Ultima șansă de a dona echipamente IT care altfel ar fi casate – Green Report

  • Post category:ECO News
  • Reading time:2 min(s) read

Companiile mari și mici mai au la dispoziție o singură săptămână pentru a dona echipamente IT care să ajungă la copiii din medii defavorizate.

Cea de-a patra ediție a campaniei Intră în Cercul solidarITății!, inițiată de ECOTIC și GreenWEEE, cu sprijinul APDETIC, Școala Informală de IT, Ateliere fără Frontiere, Zapdeco Group și RFI se apropie de final.

Companiile care doresc să contribuie la digitalizarea beneficiarilor din zone defavorizate mai au o singură săptămână la dispoziție, până pe 20 octombrie pentru a dona echipamente IT care altfel ar fi casate. Este nevoie doar de completarea formularului disponibil la adresa https://www.ecotic.ro/formular-inscriere-intra-in-cercul-solidaritatii/.

De asemenea, școlile, centrele de plasament sau ONG–urile care doresc să beneficieze de dotarea cu echipamente IT se mai pot înscrie până pe 20 octombrie pe formularul dedicat pe https://www.ecotic.ro/formular-beneficiari-intra-in-cercul-solidaritatii/

În cei 3 ani de când a fost lansată, campania de donații Intră în Cercul solidarITății! a adus digitalizarea în zonele defavorizate ale României contribuind la educația tinerilor și susținând economia circulară. În această perioadă, peste 130 de echipamente IT recondiționate au ajuns în școli din zone defavorizate sau în ONG-uri care lucrează în mod direct cu tineri din categorii defavorizate.

Anul acesta Intră în Cercul solidarITății! este inclus în campania națională de informare „Fii la tine-n țară la fel ca afară”, organizată de ECOTIC în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Scopul acesteia este de a contribui la conștientizarea publicului românesc în privința comportamentului corect față de un tip de deșeuri: DEEE – deșeuri de echipamente electrice și electronice. Detalii despre campanie pe fiiintara.ecotic.ro.

Sursa:greenreport.ro