Natura, biodiversitatea și Pactul Verde European celebrate în Săptămâna Verde Europeană

  • Post category:ECO News
  • Reading time:2 min(s) read

Săptămâna Verde Europeană 2020

Natura, biodiversitatea și Pactul Verde European este tematica din acest an a Săptămânii Verzi Europene, se va desfășura în perioada 19-22 octombrie 2020.

După adoptarea în luna mai curent a unei noi strategii UE pentru biodiversitate pentru 2030, Săptămâna verde va evidenția contribuția pe care biodiversitatea o poate aduce societății și economiei și rolul pe care îl poate juca în sprijinirea și stimularea redresării într-o lume post-pandemică, aducând locuri de muncă și creștere sustenabilă.

Noua strategie arată cum recuperarea este oportunitate pentru un nou început, în cunoașterea faptului că este posibilă schimbarea transformativă. Este o șansă să ne regândim relația cu natura, să schimbăm activitățile care determină pierderea biodiversității și criza ecologică mai largă și să cântărim implicațiile pentru economia și societatea noastră.

Săptămâna verde a UE va examina modul în care politicile UE, cum ar fi Acordul verde european, pot ajuta la protejarea și restabilirea naturii, lăsându-i spațiu de recuperare și prosperare.

Republica Moldova se alinează evenimentului european printr-o campanie națională de comunicare și informare privind conservarea biodiversității și a mediului înconjurător.  

Săptămâna Verde este cea mai mare conferință anuală europeană pe tema politicii de mediu, care reunește reprezentanți ai administrațiilor publice, ai industriei, ai organizațiilor neguvernamentale, ai mediului academic și ai presei pentru un schimb unic de idei și de bune practici.

Sursa:ecopresa.md